top of page

PRAKTISCH

OVER ONZE BUSJES

Onze brandweerbussen zijn met 390 in hun soort. Ze werden gemaakt door Mercedes als legerbus voor de Verenigde Naties. Zijn oorspronkelijke kleur was dan ook legergroen, dit zie je nog aan de binnenkant. Bij de val van de Berlijnse muur in 1989 bleken deze busjes overbodig. Ze werden herspoten en ingericht als brandweerambulance. Hierna kwamen ze in een opslag terecht, waar ze bleven staan tot eind jaren '90.

 

Eind jaren '00 probeerde Defensie Nederland ze terug te verkopen aan Mercedes in Stuttgart, maar de overheid wilde nog teveel geld voor de voertuigen. Daarop is besloten een aantal voertuigen toch maar te gaan gebruiken. Kort daarna echter werden de ambulance'jes alsnog afgeschreven en weer gestald. Dit betekent dat er vandaag 390 rood-witte busjes rondrijden, gemaakt om oorlogen te doorstaan, zonder kilometers op de teller.

 

In Nederland zijn deze busjes een cultfenomeen, bij ons een mysterieuze onbekende. De bussen zijn in trek omdat ze oersterk en betrouwbaar zijn. Ze werden niet gemaakt voor de kapitalistische markt, wel om extreme omstandigheden te doorstaan. Ze kregen het koosnaampje Düdo, naar hun geboorteplaats Düsseldorf.

 

Met andere woorden: Als je deze bussen goed verzorgt, gaan ze eindeloos mee. Deze traaglopers zijn op hun manier groener dan de laatste nieuwe Tesla. 

 

De motor is zo sterk als die van een traktor, ze zijn prachtig om naar te kijken, je kan er in rechtstaan en dansen en vlotjes een zevengangenmenu op tafel toveren. Het originele karakter is in ere gehouden. Daartegenover staat dat ze analoog, traag en luider zijn dan een nieuwe wagen. Enfin: You love 'em or you hate 'em, al maakten we dat tweede nog niet mee.

HUURVOORWAARDEN

Minimum aantal nachten:
laagseizoen: 3 

hoogseizoen: 5

Minimumleeftijd bestuurder: 25 en tenminste 5 jaar houder van een rijbewijs B

Rijbewijs: B

Roken toegestaan: Neen

Huisdieren toegestaan: In overleg

Festivals toegestaan: Ja, graag!

Wintersport toegestaan: Neen

Buitenland toegestaan: Ja

Wie ons busje ophaalt, krijgt een bus in opperstebeste toestand. We verwachten hem in dezelfde toestand van je terug. Indien dit niet het geval is, kunnen we voor reinigings- of herstelkosten beroep doen op de waarborg die je betaalde. Bij het ophalen overlopen én ondertekenen we de details, en dat doen we nog eens bij retour. Boetes zijn uiteraard voor de huurder. Daarom storten we de waarborg pas 14 dagen na retour terug. In het handschoenkastje vind je een roadmap, waarin alle afspraken en how to's omschreven staan. Wie reist met onze bus, verbindt zich ertoe elke kampeerplek proper achter te laten. Wie voor wildkamperen kiest, beseft het belang van zorgvuldig omspringen met mens, dier en natuur.

BETALING

Je boeking wordt definitief wanneer de volledige huursom op onze rekening staat.Twee weken voor vertrek betaal je de waarborg (1250 euro).Je waarborg krijg je binnen de twee weken na retour terug.

VERZEKERING

Als je onze bus huurt, ben je je ervan bewust dat je een oldtimer huurt, die niet omnium verzekerd is maar wél een clausule voor verhuur aan derden in de BA heeft zitten. Dit betekent dat zowel schade aan bestuurder of passagiers als schade aan derden gedekt is. De huurder is echter aansprakelijk voor eventuele schade aan onze bus wanneer in fout.

REISBIJSTAND

Autopech mag de vakantie niet bederven: Bijstand in heel Europa zit mee in ons pakket, net als een vervangwagen indien nodig.

REIZEN BUITEN EUROPA

Het land waar we zelf het liefste rondrijden is Marokko. Het is onze droom om onze bussen daar op een dag daar aan de luchthaven te hebben staan voor roadtrippers. Wordt ongetwijfeld vervolgd, maar op heden verhuren we enkel binnen de grenzen van het continent.

INVENTARIS 

Een uitgebreide en volledige inventaris voor onze busjes vindt u hier.

EVENTS - De bus maar niet de kilometers

Onze bussen rijden graag rond, maar staan net zo graag stil. Wil je een minicamping om je trouwfeest? Zoek je een mobiel kantoor om thuiswerk te vergemakkelijken of een trailer op een filmset? Wij brengen onze bussen naar je toe.

Neem gerust contact op.

Nog andere vragen die je hier niet terug vindt? Stuur gerust een mailtje naar hallowildeweg@gmail.com

bottom of page