top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

 • Is het moeilijk om met zo'n busje te rijden?
  Rijden met een 508'je is eenvoudig. In vergelijking met een moderne wagen, is het vooral terugschakelen in je hoofd. Er is geen servostuur of cruisecontrol en je rijdt met vier versnellingen. Het formaat van onze kampeerbussen mag je vergelijken met een 'medium camionette'. Manouevreren gaat erg makkelijk door hun korte draaicirkel, parkeren kan op normale parkeerplaatsen in de stad. Bij vertrek krijg je van ons een rijles, we nemen hiervoor rustig de tijd tot jij helemaal op je gemak bent.
 • Wie mag met zo'n busje rijden?
  Iedereen die houder is van een rijbewijs B en minstens 25 jaar is, mag met onze bus op stap. Rijden met een Mercedes 508D is een geweldige ervaring. Het is belangrijk dat je weet dat je met een oldtimer op stap gaat: Vergeet dus airco, servostuur en cruisecontrol. Het is back to basics, luitjes.
 • Mogen de busjes de LEZ-zone in?
  Met uitzondering van het geweldige Brussel zijn lage emissie-zones te mijden. In Brussel zijn alle campers welkom, dus ook onze oude knarretjes. De meeste steden bieden ook wel een dagpasformule aan. Je kan het altijd even nakijken op de website van de stad in kwestie. Wij reizen alleszins met de 'LEZ-vermijden'-functie aan.
 • Hoe snel rijden jullie kampeerbusjes?
  Onze bussen zijn begrensd op 85 km/u Wie echt plankgas geeft, haalt 90 km/h, maar dat vinden onze busjes helemaal niet fijn. Dus vragen we elke huurder de maximumsnelheid van 85km/u absoluut te respecteren.
 • Wat met verzekering?
  Je bent verzekerd voor schade aan derden (personen en voertuigen). Burgerlijke aansprakelijkheid + rechtsbijstand en pechverhelping (+ vervangwagen indien nodig) in heel Europa zitten in het pakket. Eigen aansprakelijkheid is 1250 euro per schadegeval.
 • Om hoe laat mogen we onze bus ophalen?
  Pick up: 15h00 Drop off: 11h00
 • Waar halen we het busje op?
  Onze garage bevindt zich in de oude Brandweerkazerne in Mechelen. Wanneer je boekt, krijg je een infobrochure met alle praktische ditjes en datjes.
 • Geven jullie korting?
  Wij vinden het geweldig als mensen ervoor kiezen om er voor een langere periode op uit te trekken. Daarom kiezen we voor stevige langboek-kortingen. Vanaf 2 weken: 10% korting Vanaf 3 weken: 15% korting Vanaf 4 weken: 20% korting Wil je echt een lange reis plannen met een Wildeweg-camper? Leuk, daarvoor zijn ze gemaakt! Stuur ons een mailtje op hallowildeweg@gmail.com en we bekijken het samen. >>> Op Instagram geven we bij last minute annulaties ook korting. Vind ons onder wildeweg.508
 • Hoe zit het met de waarborg?
  Iedereen betaalt een waarborg van 1250 euro. De waarborg moet 1 week voor aanvang van de trip op onze rekening staan en krijg je binnen de 2 weken na retour terug. We gebruiken deze waarborg enkel bij schade / verkeersboetes.
 • Wat zijn de tarieven?
  Je boekt een busje per nacht voor een minimum aan drie nachten. Hoe langer de roadtrip, hoe goedkoper het tarief. ONZE TARIEVEN LAAGSEIZOEN ( april - oktober - november) - 3 nachten (minimum) 125 / dag - 4 tot 6 nachten 115 / dag - vanaf 7 nachten 105 / dag TUSSENSEIZOEN (mei - juni - september) - 3 nachten (minimum) 135 / dag - 4 tot 6 nachten 125 / dag - vanaf 7 nachten 115 / dag HOOGSEIZOEN (juli -augustus) - 5 nachten (minimum) 145 / dag - 6 tot 9 nachten 135 / dag - vanaf 10 nachten 125 / dag WINTERSTOP (december - januari - februari - maart) Voor lange vakanties voorzien we korting, hoe langer je roadtrip, hoe voordeliger het tarief. Bekijk dus zeker de langboekkortingen.
 • Is er elektriciteit in de busjes?
  Ja hoor. Je vindt overal usb-plugs en stopcontacten in keuken en leefruimte. Je drilboor mag jammer genoeg niet mee, maar je soep mixen of je fototoestel, gsm of laptop opladen, kan zeker.
 • Is er een koelkast?
  Uiteraard! Elke bus heeft een ruime koelkast, inclusief vriesvak voor ijsblokjes bij je apero.
 • Hoe lang kan zo'n busje off the grid gaan?
  Onze bussen zijn voorzien van zonnepanelen, die de huishoudbatterij opladen. Dankzij de zonnepannelen kan je eindeloos off the grid staan en toch genieten van elektriciteit. Bij gebrek aan zonlicht kan je de batterij ook opladen door even te gaan rijden. Je hoeft dus niet in te checken op een camping, als je dat niet wil. Plan C is nog altijd de laadkabel, die kan je inpluggen op campings. De watervoorraad is 2x 20 liter. Hiermee doen wij een drietal dagen. Je zal dus om de zoveel tijd wel water moeten gaan bijvullen.
 • Wat met sanitair?
  Je krijgt van ons: - een kampeerdouche (met pompsysteem), - een port-a-potti campingtoiletje, - stromend -koud- water aan de wastafel, - een teil die goed is voor voetbadjes en kattenwasjes, Met onze bus op stap gaan betekent dus: - Water koken voor een kattenwasje aan de wastafel - Buiten douchen met de kampeerdouche - Droogshampoo is je beste vriend - Weinig privacy bij het toiletbezoek (of toch maar liever achter een boom?) - Af en toe eens inchecken op een camperplaats voor een warme douche? VRIJHEID, BLIJHEID!
 • Hoe goed zijn de busjes voorzien?
  Wij kiezen altijd voor full option. Kledij en bedlinnen is alles waaraan je hoeft te denken. - De keuken is voorzien van alle nodige keukenspullen, maar ook een goed gevulde kruidenkast, koffie en thee. - De dakkoffer is voorzien van campingstoelen + tafel, guirlandes, een bbq en een buitentapijt. - Een fietsendrager zit standaard op de busjes, net als een dakrek waar je je surfplanken of opblaaskrokodil kan monteren. Bij boeking, krijg je van ons een gedetailleerd inventaris zodat je goed weet waaraan en waaraf.
 • Mag mijn huisdier mee?
  Wij zijn dierenvrienden, maar in principe doen we dit liever niet. We vinden de frisheid van onze bussen heel belangrijk en gunnen iemand met een huisdierallergie ook een fijne trip. Uitzonderingen kunnen worden gemaakt -op aanvraag- als: - Jouw favoriete pluisbal goed opgevoed is (en dus niet aan zetels knabbelt), - Je huisdier het gewend is om te rijden, - De baasjes garant staan voor eventuele schade, - De baasjes instemmen met een extra grondige, professionele reiniging achteraf. Deze poetsbeurt houdt een meerkost van 50 euro in.
 • Hoeveel personen kunnen plaatsnemen tijdens het rijden & overnachten?
  Het aantal passagiers wordt bepaald op de autokeuring, volgens het gewicht van de bus. Ayub is net iets zwaarder dan de rest en mag dus minder mensen vervoeren. AYUB is een busje voor één of twee personen, voorzien van één dubbel bed. SELMA is voorzien voor 1 bestuurder en 3 passagiers. is voorzien van 1 dubbel bed, een slaapmatrasje voor het gangpad en 1 slaaphangmat in de cabine (tot 1.65m) PABLO is voorzien voor 1 bestuurder en 3 passagiers. is voorzien van 1 dubbel bed, een slaapmatrasje voor het gangpad en 1 slaaphangmat in de cabine (tot 1.65m)
 • Zijn de busjes geschikt voor gezinnen?
  Eerlijk is eerlijk: Onze busjes zijn op hun best voor 2 personen, al gingen er al heel wat gezinnen mee op trip. Het hangt allemaal een beetje af van hoe knus het allemaal mag worden. In Ayub & Germaine reis je alleen of met twee. Selma en Pablo zijn gekeurd voor 4 personen, dus in principe geschikt voor een trip met het gezin. Ze hebben een dubbel bed én een slaaphangmat voor in de cabine, geschikt tot 1,65 meter. We geven ook nog een opvouwbaar matrasje mee voor in het gangpad, maar dan is het écht wel full house. Belangrijk: Onze oldtimers hebben -net zoals op een schoolbus- enkel veiligheidsgordels vooraan. Wie achterin op de bank zit, heeft dus geen veiligheidsgordel.
 • Waarom kiezen jullie voor dit type busjes?
  Hiervoor hebben we veel redenen: 1. Ze zijn prachtig. 2. Onze busjes werden oorspronkelijk gebouwd voor het leger. Dit betekent dat ze oerdegelijk zijn, niet gemaakt om uiteindelijk stuk te gaan zoals moderne wagens. Alle mechaniek is heel analoog, waardoor alles makkelijk vervangen kan worden, zolang er wisselstukken voorhanden blijven. Wie een 508'je goed verzorgt, kan er dus een heel leven mee verder. Wij nemen het onderhoud dan ook heel serieus. 2. Wij kochten onze eerste 508 zo'n vijftien jaar geleden en kennen de mechaniek intussen vanbinnen en vanbuiten. Dat maakt het voor ons extra interessant om trouw te blijven aan dit type camper. 3. In Nederland en Duitsland zijn ze heel populair, omdat ze daar door het leger gebruikt werden. De rood-witte variantjes zijn met 370 in hun soort, ze werden na de val van de Muur door Duitsland aan defensie Nederland verkocht. Daar stonden ze het grootste deel van hun leven in stalling, ongebruikt. Dat maakt ze voor ons extra interessant omdat er amper kilometers op de teller staan. 4. Het formaat maakt ze heel aantrekkelijk. Binnen een rijbewijs B zijn ze bij de grootste voertuigen die je kan vinden. Ze zijn klein genoeg om makkelijk overal mee te geraken, parkeren op gewone parkeerplaatsen, het blijft bescheiden. Anderzijds zijn ze groot genoeg om comfortabel te leven, slapen en rechtstaan (althans voor mensen tot 1,95 meter). 5. De motor is supersterk, dit maakt van een 508 een trouwe klimmer en offroader. Onze bussen zijn geen 4X4's, maar kunnen toch probleemloos van het asfalt.
 • Ik wil zelf een busje ombouwen, kan ik bij jullie terecht voor tips?"
  We delen regelmatig bouw-tips op instagram. Het is ook onze bedoeling om onze bouw te documenteren op de blogpagina van deze website. We merken dat we veel vragen krijgen van zelfbouwers, en vinden het wel fijn om daarop te antwoorden. Enkel: Wij hebben allebei een andere job, en Wildeweg is een passie-project dat daarbij komt. Dit betekent dat we niet altijd de tijd vinden om uitgebreid te antwoorden of je te ontvangen in ons atelier. Als er ruimte is, ben je altijd welkom voor een babbel.
 • Ik wil een busje laten inbouwen, doen jullie dat ook?"
  Tot zomer '22 hadden we de handen vol met de bouw van Pablo. Tot zomer 23 zijn we bezig met de verhuis naar een nieuw atelier. Kan je zo lang wachten? Schuif in onze mailbox en we babbelen erover!
 • Kunnen we de busjes huren voor een evenement / filmopnames?
  Natuurlijk, stuur ons een mailtje op hallowildeweg@gmail.com en we bezorgen je onze formules.
 • Verkopen jullie kadobons?
  Absoluut. Mail naar hallowildeweg@gmail.com, vermeld het bedrag en je adres. Wij rekenen de prijs van een postzegel + het bedrag en sturen je de kadobon gewoon op. Woon je in de buurt rond Mechelen? Oppikken in ons atelier kan ook!
bottom of page